1- حضرت امام علی (علیه السّلام) می فرمایند: سه روز از هر ماه را روزی بگیرید که آن برابر است با همه عمر [با : همه ی سال] روزه گرفتن؛ و ما دو پنجشنبه [اول و آخر ماه] و چهارشنبه میان آن دو را روزه می گیریم چرا که خداوند دوزخ را در روز چهارشنبه آفرید. پس از آن به خداوند بزرگ پناه برید.
منبع : تحف العقول ١١٣
2- حضرت امام علی (علیه السّلام) می فرمایند: روزه ی دل بهتر از روزه ی زبان است و روزه ی زبان بهتر از روزه ی شکم است.
منبع : شرح غررالحکم ۴/٢٢٣
3- حضرت امام علی (علیه السّلام) می فرمایند: روزه ی بدن خویشتنداری با اراده و اختیار از خوردن غذاهاست به خاطر ترس از کیفر و رغبت به ثواب و اجر[ الهی]، و روزه ی نفس، نگهداشتن حواس پنج گانه است از دیگر گناهان، و تهی شدن دل از همه ی اسباب شر و بدی.
منبع : شرح غررالحکم ۴/٢٢٣
4- حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: شخص روزه دار در عبادت است گرچه در رختخوابش باشد، مادامی که غیبت مسلمانی نکند.
منبع : البحار ٧٧/١۵٠
5- رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: هر کس ازدواج برایش مقدور نبود، بسیار روزه بگیرد؛ زیرا که روزه از نیروی شهوت می کاهد.
منبع : مستدرک الوسائل، ج2، ص531
6- حضرت امام صادق (علیه السّلام) می فرمایند: روزه از من است و پاداش آن را می دهم.
منبع : اصول کافی(ج۴ص۶٣)
7- حضرت امام صادق (علیه السّلام) می فرمایند: فریب نماز و روزه ی آنان را نخورید؛ زیرا آدمی گاه چنان به نماز و روزه خو گرفته که اگر آنها را ترک کند احساس وحشت می کند، بلکه آنان را به راستگویی وادای امانت بیازمایید.
منبع : الکافی ٢/١٠۴
8- حضرت امام صادق (علیه السّلام) می فرمایند: روزه ی ماه شعبان ذخیره ی روز قیامت است، و هیچ بنده ای در شعبان زیاد روزه نگیرد جز آنکه خداوند امر زندگانی او را اصلاح کند و از شرّ دشمن کفایت نماید.
منبع : البحار ٩٧/۶٨
9- حضرت امام موسی کاظم (علیه السّلام) فرموده اند: رجب ماه بزرگی است که خداوند در آن حسنات را مضاعف می کند و گناهان را نابود می سازد، هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد، آتش به اندازه ی یکصد سال از او دور می شود.
منبع : البحار 97/37
10- پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) به ابوذر فرمودند: هر کس غیبت مسلمانی را کند، تا چهل روز، نماز و روزه اش قبول نمی شود، مگر این که غیبت شده او را ببخشد.
منبع: جامع السعادات، ج2،ص234